Центр розвитку медсестринства МОЗ України: які функції?

UA RU
МОЗ запустило роботу Державної установи «Центр розвитку медсестринства МОЗ України». Читайте, що саме в діяльності медсестер зміниться та які функції Центр виконуватиме.

Мета Центру — трансформація медсестринства, підвищення рівня професіоналізму, кваліфікації, розбудову нової моделі роботи для українських медичних сестер та медичних братів. Натомість середній медперсонал матиме більше прав, повноважень та самостійності.

Як набрати бали до атестації 2020

Це також дасть можливість покращити умови та оплату праці середнього медичного персоналу.

Програма подальшого розвитку медсестринства передбачає зміни:

  • На етапі додипломної освіти на здобуття кваліфікації медсестри (медбрата) робитиметься наголос на обов’язковому здобутті практичних навичок. Зміни в навчальних програмах стимулюватимуть, щоб за виконання службових обов’язків, медсестри та медбрати відчували більше впевненості, а не мали вчитися безпосередньо біля ліжка пацієнта.
  • Оскільки у більшості країн світу медсестри та медбрати мають вищу освіту, планують увести вищу освіту та наукові ступені за відповідною спеціалізацією і в Україні.
  • Уведуть систему безперервного професійного розвитку не лише для лікарів, але й для молодшого медичного персоналу з медичною освітою.
  • Роль медичної сестри/брата у наданні медичної допомоги посилиться, вони матимуть більше повноважень.
  • МОЗ спільно з Мінсоцполітики України розробить чіткі професійні стандарти для роботи молодшого медичного персоналу з медичною освітою.
  • Для медсестер та медбратів з’явиться законна можливість отримати сертифікат, що призведе до розширення кола компетенції та підвищення зарплатні.

Наразі команда інституції проводить консультації з представниками регіонів – головними, старшими, сімейними медичними сестрами та братами, представниками регіональних департаментів охорони здоров’я, навчальних закладів, що готують фахівців за спеціальністю «Медсестринство», та регіональними професійними сестринськими асоціаціями.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Підвищення кваліфікації медичних працівників у Вищій школі безперервного професійного розвитку

Хочете опанувати нові знання, розібратися в складних питаннях медичного законодавства та підвищити кваліфікацію? Обирайте потрібну програму та починайте проходити навчання онлайн у Вищій школі БПР
38137

Семінари та вебінари для медиків

Цифрове видавництво Експертус організовує медичні семінари та безплатні медичні вебінари для керівників медзакладу, лікарів та медсестер. Долучайтеся та прокачуйте свої професійні знання й уміння
62872

Медсестра та ЕСОЗ: як зареєструватися і працювати зі власного профілю

Допоможемо медсестрам зареєструватися в електронній системі охорони здоров’я (далі — ЕСОЗ), адже цього вимагає НСЗУ. Підкажемо, які дані вносити та як працювати в ЕСОЗ залежно від специфіки ЗОЗ чи відділення
2744

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді