Топ-5 запитань листопада: сумісництво, закупівлі ліків, надання інформації за запитом

Вирішити кадрові питання, визначитися з аспектами закупівель лікарських засобів, правильно списувати предмети побуту в медзакладі допоможуть відповіді експертів на запитання, які ставили ваші колеги у листопаді.

Тема

Запитання

Відповідь у Системі

Суміс-ництво і суміще-ння

У комунальному ЗОЗ працює заступник головного лікаря з хірургічної допомоги. Чи може він одночасно працювати за сумісництвом на 0,5 ставки за посадою лікаря-хірурга та вести роботу за спеціальністю без відпрацювання робочого часу з виплатою йому 25% від посадового окладу лікаря-хірурга?

Керівники медзакладів з числа лікарів і фахівців з базовою та неповною вищою медичною мають право працювати за сумісництвом на вакантних посадах лікарів та медичних сестер з відпрацюванням робочого часу та з дотриманням вимог щодо обмеження робочого часу, встановленого Постановою № 245.

Також керівники — лікарі та їх заступники — лікарі мають право вести у закладах, у штатах яких вони є, роботу за спеціальністю у межах робочого часу за основною посадою з виплатою їм до 25% посадового окладу лікаря відповідної спеціальностію.

Чи може заступник головного лікаря працювати за сумісництвом

Керівник закладу охорони здоров’я на умовах суміщення працює за лікарською спеціальністю. Цього року в нього спливає термін атестації. Чи потрібно атестуватися за суміщуваною спеціальністю? Чи матиме право керівник продовжувати працювати, якщо втратить лікарську категорію?

Керівники медзакладів та їхні заступники, які не хочуть втрачати практичні навички за лікарською спеціальністю, можуть поєднувати управлінську діяльність із медичною.

Отримувати виплати від посадового окладу лікаря без категорії керівник має право не більше року. За цей період він має атестуватися, інакше утратить право працювати за лікарською спеціальністю.

Дізнайтеся чому

Закупів-ля ліків

Медзаклад-КНП отримав благодійну допомогу. У призначенні коштів благодійна організація вказала: на розвиток медичного обслуговування, забезпечення потреб лікувальної установи та покращення матеріально-технічної бази. За ці кошти медзаклад хоче закупити ліки, які не включені до національного переліку основних лікарських засобів. Чи можливо це?

У постанові КМУ від 25.03.2018 № 333 немає заборони проводити закупівлі лікарських засобів, що входять до Нацпереліку, паралельно з закупівлями інших лікарських засобів. Потрібно лише дотримати порядку: спочатку провести закупівлю лікарських засобів за Нацпереліком, а потім — закупівлю інших лікарських засобів. І звичайно, такі закупівлі мають бути заплановані в річному плані закупівель.

Чи може медзаклад закупити ліки, які не включені до Нацпереліку

Надання інфор-мації на запити

Чи зобов’язаний ЗОЗ, будь то державний чи комунальний медзаклад, у тому числі КНП, задовольняти запити з проханням надати інформацію про заробітну плату своїх працівників? Чи можливо це конфіденційна інформація і не підлягає розголошенню?

Чи зобов’язані державні та комунальні ЗОЗ надавати інформацію про зарплату працівників.

Яка форма та вимоги до запиту на інформацію.

Які відомості про заробітну плату можна надавати.

Яка відповідальність передбачена за ненадання інформації.

Читайте у консультації юриста

Списа-ння посуду

У їдальнях та харчоблоках відділень лікарні розбились тарілки та втратились ложки із нержавіючої сталі.

Чи можливо списати такий посуд і як правильно це вчинити...

Дізнайтеся

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Як штучний інтелект трансформує роботу керівника медичного закладу, лікаря та медсестри

Розглянемо основні способи застосування штучного інтелекту в роботі різних медичних працівників на основі аналітики української AI-платформи телефонії, колтрекінгу та аналітики дзвінків Ringostat
1450

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді