Семінар «Обіг лікарських засобів...»: зустрінемося знову!

Через велику популярність семінару «Обіг лікарських засобів у закладі охорони здоров’я» було прийняте рішення провести його ще раз — 4 грудня 2015 року! Запрошуємо! Реєстрацію вже відкрито!

У п’ятницю, 16 жовтня, у столичному готелі «Славутич» відбувся довгоочікуваний семінар «Обіг лікарських засобів у закладі охорони здоров’я», який був організований редакцією журналів «Управління закладом охорони здоров’я» і «Довідник головної медичної сестри». Захід відвідало більше 140 осіб.

Семінару передував безкоштовний вебінар з одним із лекторів — Катериною ЛЮХАНОВОЮ, під час якого була доволі докладно розкрита одна із тем майбутнього заходу — «Вхідний контроль якості лікарських засобів у закладі охорони здоров’я». У глядачів вебінару був місяць, щоб обміркувати подану інформацію і підготувати нові запитання до Катерини ЛЮХАНОВОЇ та інших доповідачів. Запис вебінару можна вільно переглянути на порталі «Медична справа».

Тож, склад лекторів семінару «Обіг лікарських засобів у закладі охорони здоров’я» 16 жовтня 2015 року:

Катерина ЛЮХАНОВА — завідувач сектору організації державного контролю якості медичної продукції Державної служби України з лікарських засобів

Тетяна ЗАГОРОДНА — начальник відділу аналітичної роботи, стратегічного планування та моніторингу наркоситуації ДСКН України

Надія ЛИСЕНКО — головний спеціаліст контрольно-інспекторського відділу Управління контролю за обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у регіонах Державної служби України з контролю за наркотиками

Тетяна ШУДРА — головний спеціаліст відділу медсестринства Департаменту охорони здоров’я м. Києва, заступник головного лікаря з медсестринства Київського міського клінічного ендокринологічного центру, президент Асоціації медичних сестер м. Києва

Рецензентом та консультантом з бухгалтерських питань виступила Олена КУЧЕР — головний спеціаліст відділу зведеної звітності та методології бухгалтерського обліку Міністерства охорони здоров’я України.

З опів на десяту ранку до самого кінця робочого дня доповідачі разом зі слухачами встигли розглянути і обговорити всі заявлені теми і питання: як новації в законодавстві, так і конкретні рекомендації, як зберігати і вести облік різноманітних типів лікарських засобів, як вести документацію, як підготуватися до перевірок. 

Особлива увага була приділена наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про деякі питання придбання, перевезення, зберігання, відпуску, використання та знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у закладах охорони здоров’я» від 07.08.2015 № 494, за яким змінювались правила обігу наркотичних засобів та психотропних речовин у закладі охорони здоров’я. Кожен нормативний акт, особливо, який стосується такого дискусійного питання, потребує коментарів експертів. Відвідувачі семінару отримали вичерпну консультацію безпосередньо від розробників документа.

Нагадуємо: детальний аналіз наказу № 494 із прикладами ведення робочої документації також можна знайти у свіжому номері «Довідника головної медичної сестри».

Семінар «Обіг лікарських засобів у закладі охорони здоров’я» виявився надзвичайно продуктивним. Слухачі отримали нову корисну інформацію, відповіді на запитання, були передбачені і роздаткові матеріали для кожного учасника.

Через велику популярність семінару «Обіг лікарських засобів у закладі охорони здоров’я» редакцією журналів «Управління закладом охорони здоров’я» і «Довідник головної медичної сестри» було прийняте рішення провести його ще раз — 4 грудня 2015 року! Запрошуємо! Реєстрацію вже відкрито!

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді