На Прикарпатті навчали контролю радіації при операціях з металобрухтом

Нещодавно на базі лабораторії фізичних факторів досліджень ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр ДСЕСУ» було проведено навчання для фахівців, відповідальних за радіаційну безпеку та радіаційний контроль на підприємствах, що проводять операції із металобрухтом

Нещодавно на базі лабораторії фізичних факторів досліджень ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр ДСЕСУ» було проведено навчання для фахівців, відповідальних за радіаційну безпеку та радіаційний контроль на підприємствах, що проводять операції із металобрухтом. 

До навчання входили:

  • детальний розгляд методики радіаційного контролю металобрухту;
  • правила проведення вхідного, вихідного та періодичного контролю металобрухту;
  • чинні вимоги до ведення документації: правила заповнення журналів результатів контролю, оформлення протоколів радіаційного контролю транспортного засобу, актів вилучення радіаційно-забруднених фрагментів металобрухту.

У межах навчання фахівці провели показові вимірювання потужності дози зовнішнього гама-випромінювання, щільності потоку бета-частинок та контролю нефіксованого радіоактивного забруднення.

Метал, який використовуватиметься не вперше, має проходити обов’язковий радіаційний контроль на підприємствах через широку сферу застосування. 

Проведення навчань дозволяє фахівцям підприємств, що працюють із металобрухтом, дотримуватися норм радіаційної безпеки при використанні вторинної сировини.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді