МОЗ оновило інструкцію щодо автономізації медзакладів: скачайте першими!

Реорганізація закладів охорони здоров’я в комунальні некомерційні підприємства — не примусова, але обов’язкова процедура. Адже від неї залежить, чи отримуватиме ваш медзаклад фінансування від НСЗУ і наскільки успішно «переживе» медреформу. Тому поки більшість установ чогось чекають – починайте діяти вже зараз. Адже часу обмаль.

Оновлені методичні рекомендації щодо реорганізації медичних закладів  має розлогі пояснення щодо проведення кожного кроку автономізації – від юридично-правових питань, до кадрових. Оновили і доповнили інформацію  щодо комісії з автономізації медзакладу, для діяльності якої раніше конкретних рекомендацій не було. Більше того, інструкція даж розлогі пояснення щодо нарахування заробітної плати медичних працівників у комунальних некомерційних підприємствах.

МОЗ оновило інструкцію щодо автономізації медзакладів: скачайте першими!Читайте докладно: "Автономізація медзакладів: алгоритм від МОЗ 

Питання, щодо яких розробили чіткі рекомендації:

  • Створення комунального некомерційного підприємства: законодавство, порядок та алгоритм перетворення, юридичні аспекти, особливості назви новоствореного підприємства, статутний капітал,  створення комісії з перетворення.
  • Правове регулювання діяльності комунального некомерційного підприємства: управління, повноваження керівника, організація оплати праці медпрацівників, оподаткування.
  • Фінансування комунальних некомерційних підприємств: варіанти до укладення договору з НСЗУ, фінансування за договором, додаткові джерела фінансування, укладення договору.
  • Додатки: примірний статут для комунального некомерційного підприємства:

                      - Первинної медичної допомоги

                      - Вторинного і третинного рівня медичної допомоги

Скачайте оновлені методичні рекомендації щодо реорганізації медзакладів

(клікніть на зображення

МОЗ оновило інструкцію щодо автономізації медзакладів: скачайте першими!

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
5548

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді