Міністерство охорони здоров’я має закупити близько 80 мамографів

У бюджет внесено окрему статтю витрат на мамографи, які буде закуплено і розподілено між областями відповідно до потреби

У бюджет внесено окрему статтю витрат на мамографи, які буде закуплено і розподілено між областями відповідно до потреби. Планується витратити 188 мільйонів гривень. Про це в інтерв’ю ОнкоПорталу заявила Перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександра ПАВЛЕНКО.

За її словами, 30 листопада оголосять результати торгів і стане відомо, хто саме поставлятиме в Україну мамографи.

На виділені кошти Міністерство охорони здоров’я планує закупити близько 80 мамографів і розподілити їх між областями відповідно до потреби.

Перший наступник міністра також зазначила, що в Україні катастрофічно бракує радіологічного обладнання. Наприклад, наявні всього 17 лінійних прискорювачів, з яких працює 12. А потрібно — 200. Але придбання навіть декількох апаратів є великим прогресом через високу вартість такого устаткування.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді