Випадок тропічної малярії у Харківській області

За даними Держсанепідслужби у Харківській області зареєстровано завізний випадок тропічної малярії.

Малярію виявили у слухача Харківської Державної зооветеринарної академії. Напередодні у нього погіршилося самопочуття — підвищилася до 39° температура тіла, з’явилася лихоманка, сильний головний біль та болі у суглобах.

Хворого госпіталізували до Обласної клінічної інфекційної лікарні із діагнозом малярія неуточнена. Лабораторне дослідженні крові потерпілого не показало наявності кільця паразитів P. falciparum.

Під час епідеміологічного розслідування виявилося, що 25 червня хворий прибув із Гани, країни, де є ризик захворіти на тропічну малярію.

  • Малярія — це інфекційне захворювання, збудником якого є протозойні паразити роду плазмодіїв (80-90% випадків смерті — «тропічна малярія», викликана Plasmodium falciparum) та передається людині при укусах комарів роду Anopheles.

За інформацією офіційного порталу Держсанепідслужби

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру: скачати СОП

Як дотримати протиепідемічних заходів і запобігти поширенню особливо небезпечної інфекціїї в ЗОЗ. Скачайте зразок оформлення СОП «Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру»
10343

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
7966

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді