МОЗ: керівникам лікарень більше автономії у вирішенні кадрових питань

Міністерство охорони здоров’я надало керівникам лікарень більше автономії в питанні формування та затвердження штатних розписів цих закладів.

Про це свідчить наказ МОЗ «Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 23 лютого 2000 року № 33» від 11.05.2016 № 427, яким затверджено примірні штатні нормативи закладів охорони здоров’я.

Відповідно до змін, керівник закладу охорони здоров’я визначає штатний розпис залежно від обсягу медичної допомоги, що надає цей заклад. Штатний розпис затверджується головним розпорядником бюджетних коштів.

Керівникам закладів охорони здоров'я надано право у разі виробничої необхідності в межах фонду оплати праці змінювати штати окремих структурних підрозділів або вводити посади, не передбачені штатними нормативами для даного закладу.

Проте не допускається введення посад, які не передбачені Національним класифікатором професій України, діючими номенклатурами лікарських посад та посад молодших спеціалістів з медичною освітою.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Положення про преміювання працівників медичного закладу: як розробити

З'ясуйте, як урегулювати питання преміювання медичних працівників, які локальні документи затвердити та як їх оформити. Розробіть положення про преміювання медичних працівників за зразком
36959

Відпустки медичних працівників

Відпустки медичних працівників через професійні особливості викликають багато запитань у відділу кадрів медичного закладу. Розкажемо, як правильно надати відпустку та які документи оформити
92354

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді