МОЗ буде безкоштовно консультувати щодо реєстрації та перереєстрації лікарських засобів

Міністерство охорони здоров’я та Державний експертний центр будуть проводити безкоштовні консультації з питань реєстрації лікарських засобів.

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) та державне підприємство «Державний експертний центр» (ДЕЦ) планують проводити безкоштовні консультації для заявників на реєстрацію (перереєстрацію) лікарських засобів, у тому числі медичних імунобіологічних препаратів. Так, протягом найближчого часу планується проведення низки семінарів із впровадження оновленого Порядку проведення експертизи реєстраційних матеріалів на лікарські засоби, що подаються на державну реєстрацію (перереєстрацію), а також експертизи матеріалів про внесення змін до реєстраційних матеріалів протягом дії реєстраційного посвідчення, затвердженого наказом МОЗ від 26.08.2005  № 426.

Консультації будуть проводитися, аби уникати неузгодженостей під час процедури державної реєстрації лікарських засобів. На офіційному сайті ДЕЦ вже створено відповідний розділ «Питання — відповідь», в якому публікуються відповіді на найбільш популярні питання. Вони можуть стосуватися оформлення заяви на державну реєстрацію, перереєстрацію та внесення змін до реєстраційних матеріалів, а також при проведенні експертизи реєстраційних матеріалів фахівцями Державного експертного центру. Надсилати свої запитання можна на електронну адресу: [email protected].

Довідка: Статті експертів Державного експертного центру можна знайти в журналі «Управління закладом охорони здоров’я», зокрема у травневому номері 2013 року. 

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
50554

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3453

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6848

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді