На Черкащині триває будівництво перинатального центру

На Черкащині, у межах реалізації Національного проекту «Нове життя — нова якість охорони материнства та дитинства», триває будівництво та оснащення перинатального центру, який буде введено в експлуатацію до кінця поточного року.

На Черкащині,  у межах реалізації Національного проекту «Нове життя — нова якість охорони материнства та дитинства», триває будівництво та оснащення перинатального центру,  який буде введено в експлуатацію до кінця поточного року.

Директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир БРОЖИК зазначив, що наразі завершено демонтаж приміщення поліклініки, а також проведено тендерні процедури на визначення підприємства, яке буде займатися будівельними роботами з реконструкції поліклініки в Центр.  За результатами тендеру Генеральним підрядником визначено ТОВ «Черкасиміськбуд».

Планується, що на першому поверсі перинатального центру буде розташовано акушерське приймальне відділення, дві операційні та сім пологових залів. На другому поверсі — відділення анестезіології та інтенсивної терапії з методами еферентної терапії на шість ліжок; на третьому — післяпологове відділення сумісного перебування на 30 ліжок, а на четвертому — відділення постінтенсивного догляду за новородженими на 10 ліжок, відділення інтенсивної терапії на шість ліжок, кабінет для ургентних телемедичних консультацій (центр телемедецини) та палата на два ліжка для перебування матерів без дітей.

Варто зазначити, що на будівництво та оснащення Центру планується витратити 77,7 мільйонів гривень, із них близько 8 мільйонів виділили з обласного бюджету.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді