У наступному епідсезоні братиме участь новий штам грипу

Згідно з прогнозом вірусологів, у наступному епідсезоні основним збудником грипу буде вірус А/Вікторія. Також очікується поява нового штаму вірусу грипу В/Масачусетс.

За словами Алли МИРОНЕНКО, завідуючої відділом респіраторних та інших вірусних інфекцій ДП «Інститут епідеміології і інфекційних хвороб імені Л.В. Громашевського» АМН України, до Нового року в Україні епідемія грипу не очікується. Про це було заявлено на прес-конференції, що відбулась 1 жовтня.

Наразі епідеміологічна ситуація відповідає сезонному рівню. Спостерігається невелике підвищення рівня захворюваності, проте в більшості воно пов’язане з переохолодженням, або викликано іншими респіраторними вірусами.

Згідно з прогнозом вірусологів, у наступному епідсезоні основним збудником грипу буде вірус А/Вікторія. Також очікується поява нового штаму вірусу грипу В/Масачусетс. Пандемічний вірус А/H1N1 також може брати участь в епідпроцесі, але «великої погоди він не зробить, тому що багато людей уже мають до нього імунітет».

Загалом, за 38 тижнів 2013 року на грип та ГРВІ захворіло 40 тисяч 500 осіб. З них 547 госпіталізовані, летальних випадків немає. На 39-му тижні рівень захворювання трохи виріс, проте в цілому це нормальні показники. Про це зазначив заступник директора Департаменту організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Державної санітарно-епідеміологічної служби Микола КРЕНТОВСЬКИЙ, повідомляє УНН.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді