«Ціна та якість ліків — це очевидна вигода, які відчуватимуть українці від співпраці з Євросоюзом», — Раїса БОГАТИРЬОВА

Під час зустрічі з Послом Великобританії в Україні Саймоном СМІТОМ Міністр охорони здоров’я України Раїса БОГАТИРЬОВА обговорила нагальні питання фармацевтичного ринку України.

Міністр охорони здоров’я України Раїса БОГАТИРЬОВА зустрілася з Послом Великобританії в Україні Саймоном СМІТОМ.

Під час зустрічі посадовці обговорили питання інвестицій, які вкладаються британськими компаніями в український фармацевтичний сектор.  На думку Посла Великобританії необхідно всіляко підтримувати такі інвестиції, особливо ті, що дозволяють Україні постійно знижувати рівень смертності.

Раїса БОГАТИРЬОВА підтримала британського дипломата та зауважила, що саме у цьому напрямку сьогодні рухається українська медицина. Нині на урядовому рівні впроваджується Пілотний проект по частковому відшкодуванню вартості на ліки від гіпертонічної хвороби та  загальнодержавні програми реімбурсації.

Під час зустрічі директор компанії «AstraZeneca Україна» Ірина ПАНАРІНА запропонувала Міністру конкретні кроки для гармонізації українських норм до європейського законодавства в фармацевтичній сфері, зокрема:

  • спрощення процедури реєстрації лікарських засобів;
  • визнання європейського стандарту GMP на території України;
  • спрощення контролю якості для ліків, вироблених у Євросоюзі;
  • гармонізація законодавства по ліцензуванню імпорту.

Окремо Ірина ПАНАРІНА поінформувала Міністра, що компанія «AstraZeneca Україна» спільно з українськими кардіологами планує започаткувати проект «Стоп інфаркт!», який направлений на зниження смертності від інфарктів. В рамках проекту планується запровадження нових клінічних протоколів, відповідне навчання лікарів, інформування громадян про причини виникнення інфарктів та їх профілактику.

«Ціна та якість ліків — це очевидна вигода, які відчуватимуть українці від співпраці з Євросоюзом», — резюмувала зустріч Раїса БОГАТИРЬОВА.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді