ВООЗ виступає проти використання ртутних термометрів

За результатами досліджень ртуть призводить до ураження мозку та нервової системи людини, особливо у ранньому віці. До інших негативних наслідків відносять ураження нирок та травної системи.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) та організація «Охорона здоров’я без шкоди» проводять ініціативу щодо виключення використання ртуті з усіх медичних вимірювальних приладів. Повне позбавлення від використання ртуті планують здійснити до 2020 року.

ВООЗ оголосила ініціативу «Забезпечимо до 2020 року безртутну охорону здоров’я» на честь підписання Мінаматської конвенції про ртуть, яка була прийнята 10 жовтня 2013 року. Ініціатива закликає до поступового згортання виробництва та використання ртутних термометрів та приладів для вимірювання кров’яного тиску, що містять ртуть.

Досягнення цієї мети відбуватиметься шляхом поступового припинення виробництва, імпорту та експорту медичних приладів які містять ртуть, а також підтримки запровадження альтернативних приладів.

Експерти зазначають, що ртуть та її хімічні сполуки суттєво впливають на здоров’я та розумовий розвиток населення. За результатами досліджень ртуть призводить до ураження мозку та нервової системи людини, особливо у ранньому віці. До інших негативних наслідків відносять ураження нирок та травної системи. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді