Круглий стіл щодо надання швидкої невідкладної допомоги

9 жовтня відбулося планове зібрання Асоціації головних медичних сестер Києва. Зустріч пройшла у форматі круглого столу та присвячувалася темі надання швидкої невідкладної допомоги населенню. Зокрема, повідомлялося про необхідність забезпечення всіх станцій швидкої медичної допомоги протоколами дій медичного персоналу за різних невідкладних станів.

9 жовтня на одній із київських станцій швидкої медичної допомоги відбулася зустріч керівників середнього та молодшого медичного персоналу ― членів Асоціації головних медичних сестер на чолі з Тетяною ШУДРОЮ.

Учасники круглого столу обговорювали такі питання, як втілення стандартів дій фельдшерів, медичних сестер швидкої невідкладної допомоги, а також втілення стандартів дій середнього медичного персоналу при різних станах (у тому числі в школах, дитячих садках).

За словами Тетяни ШУДРИ, затвердження протоколів надання невідкладної медичної допомоги на державному рівні ― важливий крок до європейського рівня медичного обслуговування населення. Адже середній медичний персонал повинен постійно послуговуватися алгоритмами виконання тих чи тих медичних маніпуляцій, а за невідкладних станів їх послідовність, швидкість та доцільність мають колосальне значення.

До того ж, чітке виконання затверджених стандартів захистить медичних сестер від необгрунтованих претензій, як з боку керівництва, так і з боку пацієнтів (чи їх рідних).

На заході наголошувалося, що всі протоколи надання невідкладної медичної допомоги можна буде знайти на сторінках журналу «Довідник головної медичної сестри». Публікації матимуть зручну для ксерокопіювання форму, тож редакція радить збирати їх у спеціальну папку, в якій надалі можна буде швидко знайти необхідну інформацію.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді