Відкрито перший в Україні центр слухомовної реабілітації

3 грудня 2013 року в Івано-франківській обласній дитячій клінічній лікарні було відкрито перший в Україні Центр слухомовної реабілітації.

3 грудня 2013 року в Івано-франківській обласній дитячій клінічній лікарні було відкрито  перший в Україні Центр слухомовної реабілітації.

На сьогодні на диспансерному обліку знаходиться майже 700 дітей із вадами слуху, більша половина з яких інваліди. Завідувач кафедри отоларингології з курсом хірургії голови та шиї ІФ НМУ Василь ПОПОВИЧ зазначає, що завдяки новітньому обладнанню є можливість не тільки діагностувати вади слуху, а і індивідуально підібрати необхідний слуховий апарат.

За словами Василя ПОПОВИЧА, всі діти, які стоять на диспансерному обліку в лікарні є слухопротезованими, а частина дітей слухопротезована на два вуха.

Для роботи центру виділено і відремонтовано ряд приміщень, придбане за позабюджетні кошти дорого вартісне обладнання на суму 180 тисяч гривень. Таким чином, діти з вадами слуху тепер мають можливість отримати комплексний реабілітаційний супровід, що допоможе їм увійти в світ повноцінними членами суспільства.  

Окремо на базі центру створено психолого-педагогічного супроводу батьків слабочуючих дітей, адже участь сім’ї у процесі реабілітації дітей є надзвичайно важливою.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді