Міністерство охорони здоров’я України планує запровадити добровільну сертифікацію закладів охорони здоров’я

Проект відповідного документу вже знаходиться на погоджені в органах виконавчої влади.

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) планує запровадити добровільну сертифікацію закладів охорони здоров’я. Проект відповідного документу вже знаходиться на погоджені в органах виконавчої влади. Про це на брифінгу повідомила директор Департаменту з питань якості медичної та фармацевтичної допомоги Тетяна ДОНЧЕНКО.

«Існує загальнодержавна програма адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу. В цьому контексті МОЗ запропонувало запровадження в закладах охорони здоров’я добровільної сертифікації. Це визнання відповідності систем управління якістю у суб’єктів господарювання, але визнання третьою стороною за вимогами, встановленими законодавством», — зауважила Тетяна ДОНЧЕНКО.

Застосування державного стандарту ISO 9001:2008 «Система управління якістю. Вимоги» для закладів охорони здоров’я Міністерство пропонує зробити добровільним, але від цього буде залежати присвоєння установі вищої категорії акредитації. «Коли в закладі відсутня цілісна система координації дій, система управління якістю, яка відповідає європейським стандартам, установа взагалі не може відповідати вищій, європейській, категорії», — наголосила директор департаменту.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8655

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді