Тематичний випуск журналу «Довідник головної медичної сестри»: Обіг наркотичних лікарських засобів

Неперевершеним доповненням до новорічних подарунків обов’язково стане тематичний випуск журналу «Довідник головної медичної сестри» № 1/2016, присвячений обігу наркотичних лікарських засобів у закладі охорони здоров’я

Уже традиційно перший номер журналу «Довідник головної медичної сестри» (№ 1/2016) є інформаційним клондайком у сфері обліку, призначення, використання, списання, знищення залишків лікарських засобів.

Звичайно, тему наркотичних (психотропних) лікарських засобів було обрано не випадково. Після затвердження наказу МОЗ № 494 від 07.08.2015 на адресу редакції не переставали надходити запитання читачів.

Керівників медсестринського персоналу цікавило, як правильно оформити у журналах повернення препаратів з постів у відділення, що робити у разі відмови родича померлого пацієнта повертати у заклад залишки лікарських засобів, які журнали обліку потрібно вести у центрі первинної медико-санітарної допомоги, якщо головна медична сестра і відповідає за основне місце зберігання, і видає препарати, та багато іншого.

Щоб допомогти нашим передплатника розібратися у тенетах законодавства, ми залучили до роботи над тематичним випуском провідних спеціалістів Державної служби України з контролю за наркотиками.

Також у номері наведено розроблений практиками локальний Порядок отримання, зберігання використання та обліку наркотичних лікарських засобів та 15 додатків до нього із прикладами оформлення.

Нагадуємо: оформити передплату на 2016 рік найзручніше у редакції. Зв’яжіться з нами за номером 0 44 586 56 06 або 0 800 212 012 (callback).

Тематичний випуск журналу «Довідник головної медичної сестри»: Обіг наркотичних лікарських засобів

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді