У Міністерстві охорони здоров’я України обговорили питання запровадження технічних регламентів щодо медичних виробів

Медичні вироби, які внесені до Державного реєстру медичної техніки та виробів медичного призначення, можуть вводитися в обіг та/або експлуатацію без проходження процедур оцінки відповідності.

У Міністерстві охорони здоров’я України (МОЗ) за участі представників Європейської Бізнес Асоціації, Асоціації «Оператори ринку медичних виробів», Американської торгівельної палати в Україні, ДП «Державний медичний центр сертифікації МОЗ України» та ДП «Український медичний центр сертифікації» відбулось обговорення проекту постанови щодо запровадження перехідного періоду від процедури державної реєстрації медичних виробів до процедури оцінки відповідності.

Зазначеним проектом передбачено, що медичні вироби, які внесені до Державного реєстру медичної техніки та виробів медичного призначення, можуть вводитися в обіг та/або експлуатацію без проходження процедур оцінки відповідності та маркування національним знаком відповідності до 01 липня 2017 року, але не більше, ніж термін дії свідоцтва про державну реєстрацію.

Проект постанови дозволить врегулювати проблемні питання, що пов’язані з обов’язковим застосуванням з 1 липня 2014 року технічних регламентів щодо медичних виробів.

Учасниками наради вирішено схвалити запропонований проект постанови Кабінету Міністрів України за умови його доопрацювання.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді