Розроблено уніфікований клінічний протокол медичної допомоги при меланомі

Відтепер українські дерматологи, онкологи та лікарі суміжних спеціальностей зможуть оперативно, якісно, ефективно діагностувати та лікувати цю хворобу.

В медичну практику введено уніфікований медичний протокол з надання первинної , вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги при меланомі (далі ― протокол). Це регламентується наказом Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження та впровадження медико-технологічних документів зі стандартизації медичної допомоги при меланомі» від 02.04.2014 № 234. Така інформація з’явилась на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ). 

За словами головного дерматовенеролога МОЗ України Олександра ЛІТУСА, запровадження цього протоколу ― дуже важлива подія для українського медичного суспільства. Робота над цим документом тривала понад півтора року і в нього закладені зусилля великої міждисциплінарної робочої групи МОЗ. Відтепер українські дерматологи, онкологи та лікарі суміжних спеціальностей зможуть оперативно, якісно, ефективно діагностувати та лікувати цю хворобу.

Затверджений протокол найближчим часом буде надрукований та розповсюджений поміж лікарів України найближчим часом.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді