Всеукраїнська медична конференція «Захист персональних даних та медичної інформації у сфері охорони здоров’я: нові вимоги законодавства»

З 01.01.2014 внесено зміни до Закону України «Про захист персональних даних». Які саме зміни відбулись та як уникнути штрафів?

Запрошуємо до участі у Всеукраїнській медичній конференції «Захист персональних даних та медичної інформації у сфері охорони здоров’я: нові вимоги законодавства».  Подія відбудеться 14 травня 2014 року у Києві.

Організатори: Цифрове видавництво Експертус, спеціалізовані журнали «Управління закладом охорони здоров’я», «Кадровик-01» за сприяння Департаменту з питань захисту персональних даних Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

З 01.01.2014 внесено зміни до Закону України «Про захист персональних даних». Володільці персональних даних, що здійснюють їх обробку, яка становить особливий ризик для прав і свобод громадян, мають письмово повідомити Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про таку обробку, а також забезпечити належний захист персональних даних. До персональних даних, які становлять особливий ризик для прав і свобод громадян, належать, зокрема, відомості про стан здоров’я.

Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про обробку персональних даних або про зміну відомостей, які підлягають повідомленню згідно із законом, повідомлення неповних чи недостовірних відомостей тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб, громадян — суб’єктів підприємницької діяльності — від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (частина перша статті 188-39 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

У програмі конференції — роз’яснення спеціалістів Департаменту з питань захисту персональних даних Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з таких питань:

  • Повноваження Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у сфері захисту персональних даних
  • Які відомості належать до персональних даних, обробка яких становить особливий ризик для прав і свобод громадян
  • Порядок повідомлення Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про обробку персональних даних, яка становить особливий ризик для прав і свобод громадян
  • Вимоги до обробки і захисту інформації про стан здоров’я пацієнтів у закладах охорони здоров’я
  • Відповідальний за організацію роботи із захисту персональних даних у закладі охорони здоров’я: повноваження і права; призначення відповідальної особи (визначення відповідального структурного підрозділу за організацію роботи із захисту персональних даних)
  • Використання персональних даних працівниками закладу охорони здоров’я і документаційне забезпечення захисту персональних даних у закладі охорони здоров’я (положення про порядок обробки і захисту персональних даних, зобов’язання про нерозголошення, облікові форми та ін.)
  • Перевірки з питань захисту персональних даних
  • Відповідальність за порушення у сфері захисту персональних даних після 01.01.2014
  • Передання персональних даних третім особам, у т. ч. правоохоронним органам

А також відповіді експертів на запитання учасників конференції щодо організації захисту персональних даних, обговорення проблемних питань обробки персональних даних у сфері охорони здоров’я, що потребують правового удосконалення.

Учасники конференції отримують

  • пакет методичних матеріалів
  • СЕРТИФІКАТИ про участь у конференції

У програмі передбачено кава-паузи.

Організаційний збір для учасників конференції (керівників та фахівців закладів охорони здоров’я) становить 300 грн.

Детальна інформація — у Департаменті освітніх програм Експертус

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді