На Хмельниччині медики готуються до оздоровчого сезону

Відбулася нарада за участі лікарів-педіатрів закладів охорони здоров'я Хмельниччини, провідних фахівців Хмельницької обласної дитячої лікарні, головних лікарів обласних дитячих спеціалізованих санаторіїв.

Особлива увага на зібранні приділялася належній підготовці дитячих лікарів та медсестер до роботи в дитячих оздоровчих закладах та санаторіях під час літнього оздоровчого сезону.

В області під час літнього оздоровчого сезону функціонуватимуть 12 позаміських дитячих оздоровчих закладів та 5 дитячих обласних спеціалізованих санаторіїв. Лікарі-педіатри та медичні сестри стежитимуть за дотриманням в цих закладах здорового способу життя, режиму дня, особистої гігієни, організацією дієтичного харчування, наявністю медичних засобів та забезпеченням необхідної медичної допомоги.

Також проводитиметься контроль за дотриманням санітарних норм, правильним зберіганням і вживанням продуктів харчування, профілактикою травматизму, безпекою дітей під час відпочинку в таборах і в походах.

На нараді зазначалося, що в лікувально-профілактичних закладах області забезпечено безоплатне проведення профілактичних оглядів та бактеріологічне обстеження працівників дитячих оздоровчих закладів, обстеження дітей, які від'їжджають до дитячих закладів для оздоровлення та відпочинку, оформлення необхідної медичної документації. Керівників лікувально-профілактичних закладів області зобов'язано забезпечити контроль за достовірністю оформлення медичних довідок дітям до закладів оздоровлення та відпочинку.

Перед учасниками зібрання виступили провідні спеціалісти Хмельницької обласної дитячої лікарні з порадами та рекомендаціями щодо надання невідкладної медичної допомоги і застосування ефективних методів лікування.

На нараді йшлося також про організацію та забезпечення медичного супроводу під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання учнів в загальноосвітніх навчальних закладах області.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді