Фінансування медустанов пропонують розмежувати за видами медичної допомоги

Кабінет Міністрів України зареєстрував у парламенті законопроект, за яким пропонується передати фінансування  закладів охорони здоров’я, що надають спеціалізовану та високоспеціалізовану медичну допомогу, обласним бюджетам

Кабінет Міністрів України зареєстрував 28 грудня 2015 року у парламенті законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу України, за якими пропонується передати фінансування  закладів охорони здоров’я, що надають спеціалізовану та високоспеціалізовану медичну допомогу, обласним бюджетам.

За проектом, медична субвенція для надання первинної медичної допомоги буде виплачуватись з бюджетів міст, районних бюджетів та бюджетів об’єднаних територіальних громад.

Вторинна (спеціалізована), третинна (високоспеціалізована), екстрена медична допомога, програми медико-санітарної освіти, санаторно-курортна допомога (санаторії для хворих на туберкульоз, санаторії для дітей та підлітків, санаторії медичної реабілітації), інші програми і заходи в системі охорони здоров’я ж мають фінансуватися з обласних бюджетів.

Було наголошено, що служба з єдиним джерелом фінансування (від області) краще функціонує у складних умовах, що важливо для ефективної евакуації постраждалих у зоні АТО до закладів охорони здоров’я суміжних областей.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді