Василь ЛАЗОРИШИНЦЯ: ситуація в системі охорони здоров’я України є надскладною

На сьогодні смертність населення в Україні майже в 2,5 рази вище ніж в Європі, що призводить до негативної демографічної ситуації.

Ситуація в системі охорони здоров’я України є надскладною. Про це заявив заступник Міністра охорони здоров’я України Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ, виступаючи на Пленарному засіданні Верховної Ради України (ВРУ) 20 червня 2014 року.

За даними МОЗ, на сьогодні смертність населення в Україні майже в 2,5 рази вище ніж в Європі, що призводить до негативної демографічної ситуації. Середня тривалість життя в Україні майже на 10 років менша ніж у Європі.

Також урядовець проінформував про те, що вдалось зробити у Міністерстві охорони здоров’я України (МОЗ) за останні 3 місяці. Зокрема, була проведена інвентаризація галузі. Було підраховано, що у системі охорони здоров’я налічується:

  • 14,5 тисяч медичних закладів;
  • понад 28 тисяч лікарів;
  • спостерігається дефіцит лікарів та медичних сестер.

Також Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ детально розповів про нову Концепцію розвитку охорони здоров’я, яка сьогодні публічно обговорюється.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді