Податківці роз’яснили умови застосування ставок ПДВ для лікарських засобів

За поясненням податківців, операцiї з постачання та ввезення лiкарських засобiв і медичних виробiв оподатковуються ПДВ таким чином.

У листі Міністерства доходів і зборів України «Про оподаткування лікарських засобів та медичних виробів» від 18.06.2014 № 14357/7/99-99-19-05-01-17 експерти пояснили, що операції з постачання та ввезення лікарських засобів і медичних виробів оподатковуються ПДВ таким чином.

За ставкою 7% оподатковуються:

  • лікарські засоби, дозволені для виробництва i застосування в Україні та внесені до Держреєстру лікарських засобів. Факт держреєстрацiї лікарського засобу або медичного iмунобiологiчного препарату засвідчується реєстраційним посвідченням;
  • медичні вироби за переліком, затвердженим постановою КМУ вiд 23.04.2014 № 118;
  • лікарські засоби та медичні вироби, дозволені для застосування у межах клiнiчних випробувань за наявностi вiдповiдного дозволу МОЗ на проведення клiнiчних випробувань.

За ставкою 20% оподатковуються:

  • незареєстровані в Україні лiкарські засоби. Пiдставою для їх пропуску в Україну є лист-повiдомлення, виданий МОЗ;
  • медичні вироби, вiдсутнi у перелiку, затвердженому постановою КМУ вiд 23.04.2014 № 118.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді