У Державній службі України з лікарських засобів розпочали діяльність новостворені робочі групи

Було визначено нормативно-правові акти, які потребують удосконалення, а також обговорено проект Порядку здійснення державного контролю за якістю медичних імунобіологічних препаратів.

Учора, 24 червня 2014 року, відбулися зустрічі двох новостворених робочих груп. На засіданні робочої групи при Державній службі України з лікарських засобів (Держлікслужбі) за участю представників бізнесу з питань контролю якості лікарських засобів було визначено перелік нормативно-правових документів, що регламентують здійснення контролю якості лікарських засобів і вимагають удосконалення.

Зокрема, це:

  • Постанова КМУ «Про затвердження Порядку здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну» від 14.09.2005 № 902;
  • Наказ МОЗ «Про затвердження Інструкції про порядок контролю якості лікарських засобів під час оптової та роздрібної торгівлі» від 30.10.2001 № 436.

Крім того, Держлікслужба запропонувала для обговорення проект Порядку здійснення державного контролю за якістю медичних імунобіологічних препаратів.

Окрім цього представника фармацевтичного бізнесу було висловлено побажання щодо внесення змін до Закону про ліцензування імпорту лікарських засобів.

Найближчим часом відбудуться чергові засідання робочих груп, на яких будуть обговорені конкретні пропозиції та зміни до нормативно-правових актів.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді