Міністерство охорони здоров’я України планує пришвидшити процедуру закупівлі лікарських засобів

Міністерство охорони здоров’я України звернулося до Кабінету Міністрів України з пропозицією щодо спрощення процедури закупівель за тими напрямками, які перебувають в критичному стані.

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) вже оголосило усі 40 тендерів на закупівлю лікарських засобів. За словами Міністра охорони здоров’я України Олега МУСІЯ було проведено процедуру розкриття близько половини тендерів. «На превеликий жаль, із відкритих тендерів ми можемо акцептувати і підписати контракти тільки по двох. По інших, через зростання курсу долара і введення 7% ПДВ, ціни значно перевищують минулорічні», — зазначив Міністр.

Окрім цього, Олег МУСІЙ повідомив, що за сімома програмами залишки ліків з попереднього року є критичними (на 1–3 місяці). Зважаючи на це, МОЗ звернулося до Кабінету Міністрів України (Кабміну) з пропозицією щодо спрощення процедури закупівель за тими напрямками, які перебувають в критичному стані.

Планується, що закупівлі будуть проведені шляхом перемовин з учасниками, не виходячи на тендер. Така процедура триватиме всього близько 10 днів.

За словами Міністра, ці перемовини проходитимуть відкрито, прозоро, публічно: окрім чиновників МОЗ і них братимуть участь представники громадськості.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді