Набрали чинності зміни до Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення

Визначено, що посадові оклади (тарифні ставки) з 1 січня 2014 року розраховуються виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду — 852 гривні.

Сьогодні набрали чинності зміни до Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, що затверджені наказом Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України від 05.10.2005 № 308/519.

Зокрема, зміни стосуються пункту 2.1 «Розміри тарифних розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення». Визначено, що посадові оклади (тарифні ставки) з 1 січня 2014 року розраховуються виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду — 852 гривні.

Заробітна плата працівників, визначена з урахуванням зазначених посадових окладів, індексується відповідно до Закону України «Про індексацію грошових доходів населення» від 03.07.1991 № 1283-XII.

Посадові оклади (тарифні ставки) за розрядами Єдиної тарифної сітки визначаються шляхом множення окладу (ставки) працівника 1 тарифного розряду на відповідний тарифний коефіцієнт. У разі, коли посадовий оклад (тарифна ставка) визначений у гривнях з копійками, цифри до 0,5 відкидаються, від 0,5 і вище — заокруглюються до однієї гривні.

Окрім цього, зміни стосуються пункту 2.2 «Схеми тарифних розрядів посад (професій) працівників закладів охорони здоров’я, установ соціального захисту населення та визначення розмірів посадових окладів окремих категорій працівників, яким тарифні розряди не встановлюються».

Заступникам керівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення (крім заступника керівника з медсестринства) і головному бухгалтеру посадові оклади встановлюються з урахуванням норм пункту 1.5 (в якому йдеться про те, що посадові оклади керівників закладів охорони здоров’я не можуть бути нижчими від посадових окладів керівників структурних підрозділів — лікарів (провізорів) відповідної або нижчої кваліфікації) без урахування підвищень за кваліфікаційну категорію, шкідливі та важкі умови праці.

Окрім цього, до періодів часу, які підлягають зарахуванню до стажу безперервної роботи і дають право на отримання вказаної надбавки за умови, якщо нижчепереліченим періодам безпосередньо передувала і за ними слідувала робота, яка дає право на цю надбавку додано час, коли працівник отримував допомогу по безробіттю у разі втрати роботи у зв’язку зі скороченням штатів або проведенням організаційних заходів, закінченням строку контракту.

Також, відтепер документ доповнено додатком «Перелік закладів (підрозділів) та посад, робота в (на) яких дає право на підвищення посадових окладів (ставок) у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці» .

Зміни внесено наказом Міністерства соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України «Про внесення змін до Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» від  18.06.2014 № 398/405.

Детальніше читайте у найближчих номерах журналу «Управління закладом охорони здоров’я».

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді