У Києві оголосили карантин через грип з 16 січня

Не чекаючи на перевищення епідеміологічного порогу захворюваності на грип та ГРВІ, столична влада ухвалила рішення запровадити карантин в закладах освіти й охорони здоров'я, установах Києва з 16 січня. Також вводять обмеження на проведення публічних заходів

Не чекаючи на перевищення епідеміологічного порогу захворюваності на грип та ГРВІ, столична влада ухвалила рішення запровадити карантин в закладах освіти й охорони здоров'я, установах Києва з 16 січня. Також вводять обмеження на проведення публічних заходів.

За словами міського голови Віталія КЛИЧКА, захід є превентивним, враховуючи небезпечність курсуючого в Україні штаму вірусу грипу. Мер додав, що Київ цілковито забезпечений противірусними засобами, і закликав аптеки не підвищувати ціни на противірусні та імуностимулюючі препарати, вітаміни.

З кінця вересня 2015 року в Україні зафіксовано 2,2 мільйона випадків захворювання на грип. З них 25, на жаль, мали летальні наслідки.

За останній тиждень у Києві захворіло 13 475 осіб, більше 60% з них — діти. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді