Статті за темою Пенсії медичних працівників

Льготы в физиотерапии: пенсия, доплаты, отпуск
Читайте, какие льготы полагаются медицинской сестре физиотерапии, в каких случаях можно рассчитывать на сокращенную рабочую неделю и дополнительный отпуск и нужно ли проводить аттестацию рабочих мест.
6448
Пільгова пенсія медпрацівників психоневрологічного диспансерно-поліклінічного відділення
Чи передбачена пільгова пенсія медичним працівникам психоневрологічного відділення? Які види робіт вважають безпосереднім обслуговування хворих? Які нормативні акти врегульовують ці питання? Докладно відповідаємо у статті!
4420
Зарахування до медичного стажу періоду роботи психологом
З листа до редакції: «Лікар-терапевт 3 роки працювала на посаді психолога кардіологічної медико-соціальної експертної комісії обласного центру медико-соціальної експертизи. Чи можна зарахувати цей період до медичного стажу при оформленні пенсії?»
2253
Зарахування періодів роботи в окремих кабінетах закладу охорони здоров’я до стажу роботи у подвійному розмірі
У 2005 році Мінпраці спільно з МОЗ та Пенсійним фондом видав листа, згідно з яким періоди роботи працівників у кабінетах інфекційних захворювань, протитуберкульозному, наркологічному та психіатричному кабінетах зараховують до стажу роботи у подвійному розмірі. Однак у листі Пенсійного фонду, виданому у 2010 році, йдеться, що зарахування роботи у вказаних кабінетах у подвійному розмірі можливе тільки якщо вказані кабінети є окремими структурними підрозділами. Тож яким із цих нормативних документів слід керуватись?
5226
Отримання лікарем пенсії за вислугу років під час його роботи на приватному підприємстві
Лікар здобув право на отримання пенсії за вислугу років. Чи може він, працюючи на приватному підприємстві, що має ліцензію на медичну практику, але не пройшло акредитацію, одночасно отримувати таку пенсію?
712
Медичного працівника призвано на військову службу у зв’язку з мобілізацією: обчислення стажу роботи
Медичний працівник призваний на військову службу у зв’язку з мобілізацією. Чи зараховуватиметься час проходження служби у зв’язку з мобілізацією до стажу, що дає право на виплату надбавки за вислугу років медичним працівникам?
1052