Табель оснащення центру первинної медико-санітарної допомоги

Скачайте табель оснащення центру первинної медико-санітарної допомоги, а також читайте, як саме розраховують нормативи використання витратних матеріалів, обладнання тощо.

Примірний табель матеріально-технічного оснащення оснащення Центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги і його підрозділів  затверджений наказом від 27 грудня 2013 року № 1150.

!Важливо: В березні 2018 року наказом МОЗ "Про затвердження Примірного табеля матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров’я та фізичних осіб – підприємців, які надають первинну медичну допомогу" № 148 від 26.01.2018 затвердили новий табель оснащення медзакладів первинки 

Те, як буде обладнане конкретне робоче місце лікаря чи середнього медичного персоналу, визначає безпосереднє призначення кабінету.

Якщо у центрі ЦПМСД є оснащення, яке використовувалося до часу затвердження примірного табеля оснащення, його можна використовувати  й надалі відповідно до встановлених термінів експлуатації.

Табель оснащення центру первинної медико-санітарної допомогиЧитайте: "Організація первинної медико санітарної допомоги по-новому: як закладу стати комунальним некомерційним підприємством"

В примірному табелі оснащення ЦПМСД передбачено обладнання для:

  • надання невідкладної допомоги;
  • проведення загального огляду;
  • проведення огляду та лікувальних процедур в кабінеті отоларинголога;
  • проведення огляду та лікувальних процедур в кабінеті  офтальмолога;
  • хірургічних маніпуляцій;
  • гінекологічних оглядів;
  • діагностики, забору біоматеріалів;
  • реєстраційного відділення тощо.

Скачайте табель оснащення центру первинної медико-санітарної допомоги

(Клікніть на зображення)

табель оснащення центру первинної медико-санітарної допомоги

Окремо зазначені транспортні засоби, обладнання для адміністративно-господарських підрозділів  ЦПМСД та приблизний перелік необхідного витратного матеріалу для взяття біологічних матеріалів.

Табель оснащення центру первинної медико-санітарної допомогиЧитайте: "Юридична відповідальність медичних працівників: види, принципи відшкодування шкоди"

Кількість обладнання в основному визначається кількістю лікарів  та середнього медичного персоналу у  центрі первинної медико-санітарної допомоги. Також береться до уваги і робота вдома у пацієнтів чи в лікарні, забезпечення обладнанням не лише кабінетів, а й транспортних засобів.  

Вимірювальне оснащення – ваги для дорослих і дітей, ростомір тощо надають 1 шт на кожен кабінет лікаря прийому ПМД.  Зауважте, що в цьому випадку необхідна метрологічна  атестація або свідоцтво  визнання типу засобу вимірювальної техніки.

Одноразові засоби огляду – шпатель, набір для вуха, горла, носа розраховують відповідно до кількості пацієнтів. В цьому випадку один набір призначений одній особі.

Табель оснащення центру первинної медико-санітарної допомогиЧитайте: "Утилізація медичних відходів: приклад договору"

Автоматизоване робоче місце завідувача амбулаторією, лікарів ПМСД, старшої медичної сестри, молодших спеціалістів з медичною освітою повинно включати:

  • системний блок з монітором або ноутбук;
  • принтер;
  • стандартне та прикладне програмне забезпечення;
  • інші периферійні пристрої, у т. ч. такі, що забезпечують доступ до локальної мережі та інтернету.

Щодо транспорту для лікарів ЦПМСД законодавством передбачена можливість використання власного автотранспорту лікаря на основі договору про експлуатацію медпрацівником особистого автотранспорту у службових цілях. 

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді