Форма 065/о: медична карта хворого на венеричне захворювання

Дані медичної форми 065/о важливі не лише з погляду наявності повної інформації про одного конкретного хворого, а й для аналізу картини захворюваності, виявлення загальних факторів інфікування та розробки профілактичних заходів серед населення. Читайте, як заповнювати медичну карту хврого на венеричне захворювання, а також скачайте бланк.

Форму 065/о заповнють на кожного хворого, в якого виявляють венеричне захворювання та який проходить лікування в амбулаторних умовах. Форма бланку та вимоги щодо її ведення затверджені наказом МОЗ "Про затвердження форм первинної облікової документації та інструкцій щодо їх заповнення, що використовуються у закладах охорони здоров’я, які надають амбулаторно-поліклінічну допомогу населенню, незалежно від підпорядкування та форми власності" № 527 від 28 липня 2014.

Правдивість внесених до документа даних, лікар засвідчує підписом, а також зазначає своє прізвище та ініціали. Форма 065/о  має не лише медичне значення, але і юридичне, оскільки на основі цих даних пацієнту видається листок непрацездатності.

Загальні вимоги до ведення форми № 065/о

Інформацію, що міститься в документі, умовно можна розділити на декілька частин:

  • дані про хворого;
  • дані про осіб, які перебувають у безпосередньому контакті з хворим;
  • дані, що відображають лікування хвороби.

Всі дані до медичної карти хворого на венеричне захворювання вносить лікар-дерматовенеролог лікувального закладу, в якому здійснюється лікування хворого з венеричним захворюванням.

Форма 065/о: медична карта хворого на венеричне захворювання

Скачайте бланк форми № 065/о "Медичної карти хворого на венеричне захворювання"

Форма 065/о: медична карта хворого на венеричне захворюванняЧитайте: "Медична сестра кабінету щеплень: роль в проведенні вакцинації"

Інформація щодо хворого

До бланку форми № 065/о вносяться дані про хворого

  • прізвище, ім’я та по батькові;
  • стать;
  • дата народження;
  • місце проживання (місце проживання батьків, якщо це дитина).

Слід звернути увагу, що інструкція не містить чітких вказівок на документ, за допомогою якого лікар ідентифікує хворого. Таким чином, лікар може переносити необхідні дані до форми медичного документу не лише з паспорта, а й з іншого документа, який засвідчує особу пацієнта.

Форма 065/о: медична карта хворого на венеричне захворюванняЧитайте: "Працевлаштування інвалідів у медичному закладі" 

Важливим пунктом опитування хворого є збір анамнезу, під час якого лікар встановлює:

  • в яких побутових умовах проживає пацієнт;
  • в яких умовах він працює;
  • якими захворюваннями страждали його близькі родичі по лінії батька та матері;
  • чи вживає пацієнт алкоголь та чи має залежність від наркотиків;
  • де та за яких обставин заразився пацієнт;
  • чи хворів він якимись хворобами дотепер;
  • статеве життя;
  • у пацієнтів-жінок лікар характер менструацій та інформацію про вагітності.

Додатково лікар уточнює місце, де пацієнт працює (навчається), його посаду, або спеціальність та вносить цю інформацію до бланка форми № 065/о. Надалі вся отримана інформація допоможе правильно відпрацювати контакти пацієнта та обстежити й пролікувати всіх осіб, які мали зв’язок з хворим на венеричну хворобу.

Форма 065/о: медична карта хворого на венеричне захворюванняЧитайте: "Законодавство з питань ВІЛ/СНІД: закони та постанови"

Встановлення контактів хворого

Паралельно з встановленням даних, що стосуються самого хворого, лікар встановлює коло його стосунків. Лікар уточняє інформацію про особу, що стала джерелом інфекції та осіб, яких інфікував уже сам пацієнт. Під час аналізу даних про кожного, хто контактував з пацієнтом, лікар  повинен також проаналізувати їх родинні зв'язки. У відповідних графах прописується інформація про контактних осіб, а саме: дати виклику на прийом до лікаря, дати явки в медичний заклад, встановлений після обстеження діагноз та номер медичної карти. 

Інформація щодо лікування хворого на венеричну хворобу

Окрема частина форми № 065/о відведена для інформації про перебіг хвороби та схему її лікування. Важливими для контролю якості лікування хвороби є дані про препарат, який застосовувався в конкретному випадку, та його доза. 

У разі припинення лікування, лікар вписує дані про обставини, які спонукали припинити курс лікування: 

  • хворого перевели для подальшого лікування до іншого медичного закладу;
  • хворий захворів на інше захворювання, що не дає змогу продовжити розпочате лікування;
  • самовільне припинення лікування (лікар зазначає дату припинення лікування);
  • можливі інші причини.

Після закінчення лікування форма № 065/о залишається в кабінеті лікаря, який проводив лікування, до того моменту, поки хворий не буде знятий з диспансерного нагляду. Загалом документ зберігається в медичному закладі протягом 5 років.

Форма 065/о: медична карта хворого на венеричне захворюванняЧитайте: "УФ-лампи у закладах охорони здоров’я"



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді