Інструкція з охорони праці «Приготування дезінфікуючих розчинів»

Окрім того, що персонал повинен добре знати правила поводження з дезінфектантами, важливо знати їх властивості та вплив на організм. Скачайте і використовуйте у своїй роботі інструкцію з охорони праці «Приготування дезінфікуючих розчинів».

Одне з ключових правил безпеки під час приготування дезінфікуючих розчинів у медицині – процедура має виконуватися повнолітнім працівником у відповідному спеціальному одязі та з засобами захисту.

Керівництво закладу повинно організувати своєчасне проходження інструктажів  з надання першої долікарської допомоги травмованим, а також з пожежної безпеки

Перед тим, як взятися за виконання такої роботи, працівник повинен пройти попередній та періодичний медичний огляд. І тільки якщо медогляди не виявили протипоказань, працівник може бути допущений до виконання своїх обов’язків.

Інструкція з охорони праці «Приготування дезінфікуючих розчинів»Читайте: "Деонтологія середнього медичного персоналу"

Окрім того, що персонал повинен добре знати правила поводження з дезінфектантами, важливо знати їх властивості та вплив на організм. Керівництво закладу повинно організувати своєчасне проходження інструктажів  з надання першої долікарської допомоги травмованим, а також з пожежної безпеки.

Як правило, засобами індивідуального захисту є рукавиці гумові, респіратор, халат, фартух гумовий, головний убір, захисні окуляри; також обов’язково зазначають строки використання цих засобів.

Інструкція з охорони праці «Приготування дезінфікуючих розчинів»Читайте: "Розробляємо мультимедійну презентацію з медицини"

Якщо у закладі охорони здоров’я працює інструктор-дезінфектор, доцільно повідомляти його про всі недоліки, що мали місце перед початком, під час та після приготування дезінфікуючих розчинів, оскільки інструктор-дезінфектор організовує та здійснює дезінфекційні заходи, визначає їх обсяг, методику та засоби дезінфекції окремих об’єктів, а також контролює виготовлення та використання дезінфекційних розчинів, застосування апаратури, реманенту тощо.

Інструкцію з охорони праці "Приготування дезінфікуючих розчинів"

Скачайте інструкцію з охорони праці "Приготування дезінфікуючих розчинів"

У разі потреби інструкція узгоджується з іншими уповноваженими службами, підрозділами і посадовими особами закладу охорони здоров’я.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді