Звіт про роботу медсестри: гігієнічне виховання

Цінність інформації, яку містить річний звіт медсестри, визначає повнота та всеохопність питань, які в ньому висвітлені. А зважаючи на те, що нормативних актів, які чітко передбачають форму цього документу, немає, то медична сестра впорядковує та доповнює свій звіт інформацією на власний розсуд.

Ваш безплатний доступ до КПК медсестер

Старші медичні сестри відділень, центрів не тільки керують роботою молодших спеціалістів з медичною освітою та молодшого медичного персоналу, а й чимало часу приділяють паперовій роботі. Адже у посадових інструкціях таких фахівців є пункти і щодо ведення журналів обліку, і щодо планування, і щодо наставництва.

Звіт про роботу медсестри: гігієнічне вихованняЧитайте: "Форма № 20 «Звіт лікувально-профілактичного закладу»: загальна характеристика документа"

Форму звіту щодо проведеної роботи не затверджено на державному рівні, тому у різних закладах такий документ відрізнятиметься і за структурою, і за наповненням. І оскільки у документі старша медична сестра звітує щодо всієї роботи, виконаної протягом року, обсяг звіту може перевищувати 50 сторінок. Та почнемо з малого і подбаємо про таку частину річного звіту медичної сестри як звіт про заходи з гігієнічного виховання.

Звіт про роботу медсестри: гігієнічне вихованняЧитайте: "Методи стерилізації виробів медичного призначення"

Приклад

ГІГІЄНІЧНЕ ВИХОВАННЯ

1. Медична документація з питань гігієнічного виховання населення у відділенні/центрі за 2016 рік.

У відділенні/центрі сформовані шість папок з питань гігієнічного виховання населення (згідно з наказом МОЗ України «Про поліпшення діяльності органів і закладів охорони здоров’я з питань формування здорового способу життя, гігієнічного виховання населення» від 05.01.1999 № 1):

1. «Особиста та громадська гігієна».

2. «Вплив шкідливих звичок на організм людини».

3. «Профілактика інфекційних захворювань» (з урахуванням епідемічного стану, сезонності, зокрема, СНІДу та венеричних захворювань).

4. «Догляд за хворими вдома. Вміст домашньої аптечки».

5. «Надання само- і взаємодопомоги за нещасних випадків».

6. «Дієта при захворюваннях молочної залози. Реабілітація жінок після мастектомії».

За кожною з цих тем проводять навчання з молодшими спеціалістами з медичною освітою.

2. Робота з пацієнтами з питань гігієнічного виховання.

Протягом 2016 року медичні сестри провели 810 бесід з населенням та підготували такі санбюлетні:

1. Грип. Клініка. Лікування. Профілактика.

2. Захисти себе від небезпечних вірусів.

3. Знання перемагає рак.

2017 року планується виготовити санбюлетень «Лікувальна гімнастика після операції на молочній залозі» (ІІІ квартал 2017 року).

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді