Надбавка за тривалість безперервної роботи медичним працівникам

Теми:
Молодша медична сестра протитуберкульозного диспансеру обіймає за сумісництвом посаду статистика медичного у цьому самому закладі. За основною посадою вона отримує надбавку за тривалість безперервної роботи. Чи має право медсестра на виплату такої надбавки за роботу за сумісництвом?

Надбавку за тривалість безперервної роботи медичним працівникам установлюють у порядку та розмірах, визначених пунктом 4.1 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених наказом Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України від 05.10.2005 № 308/519 (далі — Умови № 308/519).

У таблиці підпункту 4.1.1 Умов № 308/519 визначено розміри такої надбавки. Наприклад, максимальний розмір надбавки за тривалість безперервної роботи медичним працівникам протитуберкульозного диспансеру становить:

  • 60% посадового окладу (якщо робота пов'язана з хворими на заразну форму туберкульозу);
  • 40% посадового окладу (якщо робота пов'язана з хворими на активну форму туберкульозу).

Керівник протитуберкульозного диспансеру встановлює надбавку, зважаючи на стаж безперервної роботи медпрацівника у відповідному закладі:

Умови роботи

Тривалість безперервної роботи, років

Розмір надбавки,
%

У разі роботи в закладах, що надають допомогу хворим із заразною формою туберкульозу

до 2

10

від 2 до 4

20

від 4 до 6

30

від 6 до 8

40

від 8 до 10

50

У разі роботи в закладах, які надають допомогу хворим із активною формою туберкульозу

понад 10

60

до 3 (включно)

10

від 3 до 6

20

від 6 до 9

30

Надбавку за тривалість безперервної роботи медичним працівникам нараховують щомісяця за основною посадою та посадою за сумісництвом.

Варто нагадати, що згідно з нормами частини першої статті 19 Закону України «Про оплату праці» від 24.03.1995 № 108/95-ВР працівник-сумісник одержує заробітну плату за фактично виконану роботу.

Отже, незалежно від того, який розмір зарплати, зокрема і надбавки за тривалість безперервної роботи, медичний працівник одержує за основним місцем роботи, на роботі за сумісництвом йому встановлюють зарплату, в тому числі і надбавку за тривалість безперервної роботи, відповідно до посади, яку він обіймає за сумісництвом.

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді