Назва посади завідувача оздоровчого пункту згідно з Класифікатором професій

Відповідно до Переліку закладів охорони здоров’я, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження переліків закладів охорони здоров’я, лікарських, провізорських посад та посад молодших спеціалістів з фармацевтичною освітою у закладах охорони здоров’я» від 28 жовтня 2002 р. № 385, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 12 листопада 2002 р. за № 892/7180 (із змінами і доповненнями), мова йде про «пункт охорони здоров’я (здоровпункт)», а не про «оздоровчий пункт».

У наказі Міністерства охорони здоров’я України «Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров’я» від 23 лютого 2000 р. № 33 (із змінами і доповненнями) визначено штатні нормативи і типові штати, проте у цьому наказі не передбачено поєднання цих посад.

Також звертаємо увагу на Випуск 78 «Охорона здоров’я» Довідника кваліфікаційних характеристик працівників, затверджений і впроваджений в дію наказом Міністерства охорони здоров’я України від 29 березня 2002 р. № 117, який, крім іншого, містить кваліфікаційні характеристики професій «Начальник (завідувач) структурного підрозділу медичного закладу» та 18 одиниць «Сестер медичних». Дописувачу слід проаналізувати трудові функції, передбачені за цією посадою, і внести до штатного розпису, наприклад, професійну назву роботи «Завідувач здоровпункту» з кодом КП 1229.5 або «Сестра медична» з кодом КП 3231.

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді