Навчання з працівниками закладу охорони здоров’я щодо правової освіти

Стандарти державної акредитації лікувально-­профілактичних закладів (далі — Стандарти) — це вимоги до процесу, умов і результатів медико-­санітарної допомоги у лікувально-­профілактичному закладі. Вони затверджені наказом Міністерства охорони здоров’я України «Про вдосконалення державної акредитації закладів охорони здоров’я» від 14 березня 2011 р. № 142 і зареєстровані у Мін’юсті 6 червня 2011 р. за № 680/19418. На основі Стандартів проводиться експертиза відповідності закладу будь-­якої форми власності встановленим критеріям шляхом оцінювання досягнення стандартів по кожному пункту/підпункту, що здійснюється за бальним принципом. Відповідно до пункту 3 розділу I Стандартів оцінці підлягають стандарти, які відповідають профілю закладу та виду лікувально-­профілактичної допомоги, що надається закладом.

Навчання з працівниками закладу охорони здоров’я щодо правової освітиЧитайте: "Безперервне навчання медичного персоналу - організація"

Згідно з пунктом 2.15 підрозділу «Кадри» розділу II Стандартів передбачено нарахування балів за проведення навчань (семінарів) з працівниками закладу охорони здоров’я щодо правової освіти. Такі навчання (семінари) має право проводити керівник кадрової служби закладу охорони здоров’я, а також особа, відповідальна за питання кадрового забезпечення закладу. Якщо у штаті закладу охорони здоров’я є юрисконсульт — він також має право проводити таке навчання.

Щоб сертифікат учасника навчання (семінару) визнавався Міністерством охорони здоров’я України і був підставою для нарахування балів, спеціальний дозвіл на проведення таких навчань (семінарів) для організації отримувати не потрібно.

Навчання з працівниками закладу охорони здоров’я щодо правової освітиЧитайте: "Методи стерилізації виробів медичного призначення"

Навчання (семінари) щодо правової освіти проводяться всередині закладу, як і будь-­які інші навчання.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді