Як не допустити помилок при оформленні ліцензії

Реорганізація у комунальне некомерційне підприємство вимагає зміни ліцензії. В процесі у керівників виникає дуже багато запитань і ще більше помилок. МОЗ попереджає та пояснює, як уникнути більшості з них та розповідає, на які граблі наступали ваші колеги.

Вам знадобляться документи:

Увійти в реформу зможуть лише ті заклади охорони здоров’я, які пройшли процес автономізації. Сьогодні  таке перетворення майже завершили заклади первинної ланки. Наступний етап реформування вимагає ідентичного кроку від закладів спеціалізованої та високоспеціалізованої ланок медичної допомоги.

Черговим кроком, який допоможе безперешкодно підписати договір з Національною службою здоров’я та отримувати виплати відповідно до нової моделі фінансування, є отримання ліцензії. Закон відводить на цю процедуру три місяці з часу перетворення закладу в комунальне неприбуткове підприємство. Щоб зробити це швидко та без непорозумінь, варто врахувати найпоширеніші помилки, які допускали медичні заклади на цьому шляху раніше.

 

Найпоширеніші помилки при оформленні ліцензії

Серед медичних закладів, які направили документи до МОЗ на отримання ліцензії, лише 16% отримали її з першого разу та близько 35% — з другого. Отже, наведемо перелік найпоширеніших помилок, які стають на заваді оформлення ліцензії.

Помилка

Як часто трапляється

В документах вказана інформація стосовно медичних працівників, кваліфікація яких не відповідає затвердженим МОЗ вимогам.

95%

В медичних закладах відсутній мінімальний перелік медичного обладнання та виробів мед  ичного призначення, які необхідні, щоб налагодити надання повного обсягу медичної допомоги, яка прописана в клінічних протоколах. 

70%

Лікувальний заклад не укомплектований медичними працівниками відповідно до заявлених спеціальностей.

45%

В документах вказали спеціальності, які відсутні в номенклатурі справ лікарів та молодших спеціалістів, затверджених МОЗ.

15%

Профільне міністерство максимально спростило процедуру ліцензування. Проте, важливо не допустити помилки при підготовці документів:

  • заяви про отримання ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики;
  • інформацію про стан матеріально-технічної бази, наявність персоналу та його освітній та кваліфікаційний рівень;
  • опис документів, котрі долучають до заяви про отримання ліцензії.

Інформацію про прийняті рішення щодо ліцензування можна знайти на сайті МОЗ.



зміст

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді