Звіт про надання антиретровірусної терапії ВІЛ-інфікованим особам: нова місячна форма № 56

Автор
Експертна редакція порталу
Скачайте та використовуйте з роботі нову форму первинної облікової документації № 56 «Звіт про надання антиретровірусної терапії ВІЛ інфікованим особам за місяць»

Звітуйте про ВІЛ за оновленими формами. 01.01.2024 набрав чинності наказ МОЗ «Про внесення змін до деяких наказів Міністерства охорони здоров’я України щодо первинної облікової документації та звітності у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу» від 09.08.2023 № 1429 (далі — Наказ № 1429). Документ гармонізує українські нормативні акти на тему ВІЛ із міжнародними та європейськими документами і скорочує кількість форм первинної облікової документації та звітних форм. 

Нові вимоги до інфекційного контролю: пройти курс

Відтепер пришвидшується видача антиретровірусних препаратів пацієнтам у зв’язку зі зменшенням тривалості заповнення звітно-облікових форм. 

Наказ № 1429 вносить зміни до деяких форм первинної облікової документації та звітності. Зокрема змінює місячну форму № 56 «Звіт про надання антиретровірусної терапії ВІЛ інфікованим особа».

Врахуйте, що МОЗ також оновило форми:

  • № 510-1/о «Журнал обліку лікарських засобів, молочних сумішей у відділеннях і кабінетах закладів охорони здоров’я, що надають медичну допомогу ВІЛ-інфікованим особам»;
  • № 58 (річна) «Звіт про проведення діагностики, профілактики та лікування туберкульозу та вірусних гепатитів у ВІЛ-інфікованих пацієнтів за 20___ рік».

Крім того, МОЗ скасувало форми первинної облікової документації та звітності:

  • № 030-5/о «Контрольна карта диспансерного нагляду за ВІЛ-інфікованою особою»;
  • № 510-3/о «Журнал реєстрації пацієнтів, які перебувають на антиретровірусній терапії у закладі охорони здоров’я»;
  • № 57 (місячна) «Звіт про дорослих та дітей, які розпочали антиретровірусну терапію у когорті та лікуються 6, 12, 24, 36 … місяців, за місяць 20 року»;
  • згоду на обробку персональних даних.

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді