Медперсонал дитячих оздоровчих закладів: законодавство, штатний розпис, прийняття на роботу

Читайте, які вимоги висуває законодавство до штату оздоровчих дитячих закладів, в яких випадках його можна розширювати та за рахунок чого це робити.

Типові штатні нормативи дитячих закладів оздоровлення та відпочинку затверджені наказом Мінмолодьспорту від 16.04.2009 № 1254 (далі — Нормативи).

Нормативи визначають кількість персоналу в дитячих оздоровчих закладах з цілодобовим перебуванням. Дія нормативів стосується тільки персоналу державних та комунальних закладів. Відповідно до документу, медичний персонал  в такий заклад приймають на роботу за місяць до початку сезону.

Якщо потрібно, керівник санаторію може вносити зміни у штатний розпис відділень або ж розширювати його медичними чи іншими  посадами, які не визначені в штатних нормативах. Щоправда робити це керівник може за рахунок посад інших відділень і  в межах однієї  категорії персоналу. В цьому випадку йдеться про медичну категорію.

Медперсонал дитячих оздоровчих закладів: законодавство, штатний розпис, прийняття на роботуЧитайте: "Доплата медсестрам за збільшення обсягу роботи: скільки та за яких умов"

Вимоги до медичного персоналу встановлює розділ ІІ Нормативів (див. Таблицю).

Медичний персонал дитячих оздоровчих закладів

Медперсонал дитячих оздоровчих закладів: законодавство, штатний розпис, прийняття на роботу

За наявності в закладі стоматологічного кабінету і відповідного обладнання встановлюють посаду лікаря-стоматолога, а за наявності фізіотерапевтичного обладнання — посаду сестри медичної з фізіотерапії.

Медперсонал дитячих оздоровчих закладів: законодавство, штатний розпис, прийняття на роботуЧитайте: "Зарплата медсестры в 2018: доплаты, надбавки, рабочее время"

Під час організації закладу (зміни) санаторного типу в ньому встановлюють додаткові посади:

  • лікаря-спеціаліста на кожні 200 дітей;
  • сестри медичної і молодшої медичної сестри (санітарка-прибиральниця) на кожні 100 дітей;
  • сестри медичної з дієтичного харчування.

Отже, Нормативи не встановлюють вимог до спеціальності лікарів, які працюватимуть у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Виняток — посада лікаря-стоматолога, якщо заклад має стоматологічний кабінет і відповідне обладнання.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді