Парамедик: посадова інструкція

Скачайте посадову інструкцію парамедика та дізнайтеся, які вимоги висуваються до цього працівника у світі, які завдання входять до кола його професійних обов'язків.

У світовій практиці обов’язковою вимогою до посади парамедика є наявність посвідчення водія на право керувати автотранспортним засобом відповідної категорії, в окремих країнах навіть гвинтокрилом чи літаком. Логічно, що завдання та обов’язки парамедиків незалежно від країни їх діяльності схожі. Тож вимогу щодо вміння керувати автомобілем введено і до кваліфікаційної характеристики парамедика, вміщеної до Випуску 78 «Охорона здоров’я» Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників (Випуск 78 ДКХП).

Завдання парамедика на місці події — правильно оцінити стан пацієнта і швидко визначити, що потрібно робити, аби стабілізувати його. Переконавшись, що стан пацієнта стабільний, парамедик фіксує положення пацієнта на ношах для безпечного транспортування до медичного закладу в авто швидкої допомоги. У багатьох випадках первинна оцінка і невідкладна медична допомога є вирішальними для виживання пацієнта.

Парамедик: посадова інструкціяЧитайте: "Як та звідки фінансуватиметься сільська медицина: законодавство"

Першочергові обов’язки парамедика у надзвичайній ситуації:

  • допомогти реанімувати пацієнтів до госпіталізації;
  • провести серцево-легеневу реанімацію (СЛР) AED (від англ. automated external defibrillator — автоматичний зовнішній дефібрилятор), запобігти шокові, контролювати сильну кровотечу, запобігти пошкодженню хребта тощо.

Скачайте посадову інструкцію парамедика

Парамедик

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді