Пацієнт з виробничою травмою: як подати екстрене повідомлення?

Медичні працівники зобов’язані зберігати інформацію про пацієнта у таємниці відповідно до Клятви лікаря, затвердженої указом Президента України від 15.06.1992 № 349. Проте, якщо мова йде про травмування на виробництві, діють зовсім інші правила, адже потрібно запобігти повторенню таких ситуацій в майбутньому. Читайте, як повинні діяти медпрацівники у такому випадку.

Конфіденційну інформацію можна розповсюджувати у разі нещасного випадку на виробництві або при професійному захворюванні. Лікувально-профілактичні заклади зобов’язані протягом доби передати екстрене повідомлення про звернення потерпілого з посиланням на нещасний випадок на виробництві. Таке повідомлення подають до:

  • підприємства, де працює потерпілий;
  • робочого органу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань за місцезнаходженням підприємства, де працює потерпілий, або за місцем настання нещасного випадку з фізичною особою — підприємцем або особою, яка забезпечує себе роботою самостійно;
  • територіального органу Держпраці за місцем настання нещасного випадку;
  • закладу державної санітарно-епідеміологічної служби, який здійснює державний санітарно-епідеміологічний нагляд за підприємством, де працює потерпілий, або до такого закладу за місцем настання нещасного випадку з фізичною особою — підприємцем або особою, що забезпечує себе роботою самостійно, у разі виявлення гострого професійного захворювання (отруєння)

(п. 9 Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затвердженого постановою КМУ «Деякі питання розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві» від 30.11.2011 № 1232). 

Лікувально-профілактичні заклади, до яких звернулися або були доставлені потерпілі внаслідок нещасних випадків, протягом доби надсилають про це письмове повідомлення (п. 6 Порядку розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру, затвердженого постановою КМУ від 22.03.2001 № 270табл.). 

Пацієнт з виробничою травмою: як подати екстрене повідомлення?Читайте: "Реимбурсация в Украине"

Повідомлення про нещасні випадки

Нещасний випадок

Куди надсилати повідомлення

Будь-який

Районна держадміністрація (виконавчий орган міської, районної у місті ради)

Стався внаслідок споживання (користування) нехарчової продукції

Орган державного ринкового нагляду у відповідній сфері відповідальності

Зі смертельним наслідком, пов’язаний із заподіянням тілесних ушкоджень іншою особою

Прокурор та орган досудового розслідування

Стався внаслідок контакту зі зброєю, боєприпасами та вибуховими матеріалами або під час дорожньо-транспортної пригоди

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді