Чи повідомляти ТЦК про зміну назви підприємства

1108

Запитання

Чи потрібно повідомляти територіальний центр комплектування та соціальної підтримки про зміну назви підприємства?

Відповідь

На запитання відповідає Андрій Бобков, головний спеціаліст відділу організації військового обліку людських мобілізаційних ресурсів мобілізаційного управління Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ.

Повідомте територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (далі — ТЦК), у зоні відповідальності якого перебуває підприємство, одразу після зміни назви. Інші ТЦК, у яких перебувають на обліку працівники, — за потреби.

Законодавство не зобов’язує роботодавця інформувати ТЦК про зміну назви підприємства. Однак це щонайменше логічно і в інтересах роботодавця.

Повідомте якнайшвидше ТЦК, у зоні відповідальності якого перебуває підприємство. Із цим ТЦК ви комунікуєте найчастіше. Якщо подасте будь-які документи з новою назвою підприємства без повідомлення про зміну назви підприємства, насамперед виникнуть запитання: чому не повідомили про призначення відповідального, не подавали повідомлення про зміну облікових даних працівників тощо.

Інші ТЦК, у яких перебувають на обліку працівники, повідомляйте поступово — щойно виникатиме потреба.

Увага! Експертус Медзаклад підготував приклади Повідомлення про зміну назви підприємства і бронювання й Повідомлення про зміну назви підприємства і звіряння.

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Мобілізація медичних працівників — 2024: кого можуть призвати на військову службу та хто не підлягає мобілізації

Як відбувається мобілізація медиків, зокрема жінок-медиків, як діяти після отримання повістки та хто не може бути мобілізованим. Читайте про це в статті
372981