Працевлаштування лікаря-інтерна за контрактом

1675

Запитання

Чи потрібно звільнятися з посади медбрата, щоб працевлаштовуватися лікарем-інтерном за контрактом?

Відповідь

Студент-контрактник працює в лікарні на посаді брата медичного. Чи потрібно йому звільнятися, щоб працевлаштовуватися лікарем-інтерном у цій самій лікарні? Відповідає Ольга Догадіна, керівник експертної групи «Експертус Кадри».

Ні, Положення про інтернатуру, затверджене наказом МОЗ від 22.06.2021 № 1254 (далі — Положення № 1254) не забороняє під час проходження інтернатури працювати на умовах трудового договору. Тому лікар може проходити інтернатуру та працювати на посаді брата медичного. Але врахуйте, що робочий час на посаді медбрата і час проходження інтернатури не повинні збігатися.

Як оформити в ЗОЗ лікарів-інтернів-контрактників

На лікарів (фармацевтів/провізорів)-інтернів під час проходження практичної частини програми інтернатури поширюються правила внутрішнього розпорядку, встановлені для працівників закладу охорони здоров’я (п. 1 розд. VІ Положення № 1254).

Лікарі (фармацевти/провізори)-інтерни зобов’язані:

  • набувати, поглиблювати й удосконалювати теоретичні знання, вміння і навички
  • у повному обсязі та своєчасно виконувати програму підготовки в інтернатурі
  • дотримуватися принципів академічної доброчесності
  • дотримуватись інструкцій керівника групи лікарів (фармацевтів/провізорів)-інтернів у закладі вищої освіти та куратора на базі стажування, що стосуються діяльності інтернів (п. 3 розд. VІ Положення № 1254)

Оскільки Положення № 1254 не встановлює обмежень щодо проходження інтернатури з роботою на умовах трудового договору, звільнятися з посади брата медичного не потрібно. 

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис КНП: поради щодо складання

Керівники КНП самостійно вирішують питання стосовно розподілу коштів, складання штатного розпису, оплати праці. Пояснимо, як скласти штатний розпис, вкажемо на підводні камені та допоможемо їх обійти
98181

Положення про преміювання працівників медичного закладу: як розробити

Читайте, як урегулювати питання преміювання медичних працівників, які локальні документи затвердити та як їх оформити. Розробіть положення про преміювання медичних працівників за зразком
35172