Працевлаштування лікаря-інтерна за контрактом

3425

Запитання

Чи потрібно звільнятися з посади медбрата, щоб працевлаштовуватися лікарем-інтерном за контрактом?

Відповідь

Студент-контрактник працює в лікарні на посаді брата медичного. Чи потрібно йому звільнятися, щоб працевлаштовуватися лікарем-інтерном у цій самій лікарні? Відповідає Ольга Догадіна, керівник експертної групи «Експертус Кадри».

Ні, Положення про інтернатуру, затверджене наказом МОЗ від 22.06.2021 № 1254 (далі — Положення № 1254) не забороняє під час проходження інтернатури працювати на умовах трудового договору. Тому лікар може проходити інтернатуру та працювати на посаді брата медичного. Але врахуйте, що робочий час на посаді медбрата і час проходження інтернатури не повинні збігатися.

Як оформити в ЗОЗ лікарів-інтернів-контрактників

На лікарів (фармацевтів/провізорів)-інтернів під час проходження практичної частини програми інтернатури поширюються правила внутрішнього розпорядку, встановлені для працівників закладу охорони здоров’я (п. 1 розд. VІ Положення № 1254).

Лікарі (фармацевти/провізори)-інтерни зобов’язані:

  • набувати, поглиблювати й удосконалювати теоретичні знання, вміння і навички
  • у повному обсязі та своєчасно виконувати програму підготовки в інтернатурі
  • дотримуватися принципів академічної доброчесності
  • дотримуватись інструкцій керівника групи лікарів (фармацевтів/провізорів)-інтернів у закладі вищої освіти та куратора на базі стажування, що стосуються діяльності інтернів (п. 3 розд. VІ Положення № 1254)

Оскільки Положення № 1254 не встановлює обмежень щодо проходження інтернатури з роботою на умовах трудового договору, звільнятися з посади брата медичного не потрібно. 

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Положення про преміювання працівників медичного закладу: як розробити

З'ясуйте, як урегулювати питання преміювання медичних працівників, які локальні документи затвердити та як їх оформити. Розробіть положення про преміювання медичних працівників за зразком
39479