Відповідальність роботодавця за недостовірні дані для бронювання військовозобов’язаних

2361

Запитання

Яка відповідальність роботодавця за неперевірені дані для бронювання військовозобов'язаних?

Відповідь

Відповідає в Експертус Медзаклад експерт із кадрових питань, Ірина Житкова.

Юридичний супровід роботи медзакладу: прораховуємо ризики

Штраф за недостовірні дані для бронювання може становити від 5100 до 8500 грн. 

Підприємства, установи й організації зобов’язані вести військовий облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів з-поміж працівників, здійснювати заходи щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та в особливий період і надавати звітність із цих питань відповідним органам державної влади, іншим державним органам та органам місцевого самоврядування (абз. 12 ч. 1 ст. 21 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» від 21.10.1993 № 3543-XII; далі — Закон № 3543).

Бронюваннявійськовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами й організаціями на період мобілізації та на воєнний час — складова змісту мобілізаційної підготовки (ч. 3 ст. 3 Закону № 3543).

Військовий облік: 10 ключових змін для роботодавців

Посадові особи, винні в порушенні законів України та інших нормативно-правових актів з питань мобілізаційної підготовки та мобілізації, а також громадяни за невиконання своїх обов’язків щодо мобілізаційної підготовки та мобілізації несуть відповідальність згідно із законом (ч. 2 ст. 26 Закону № 3543).

Штраф за порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію в особливий період — від 300 до 500 нмдг, тобто від 5100 до 8500 грн (ст. 210-1 КпАП).

 

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Види термометрів та їх використання в ЗОЗ

Термометрія допомагає у диференційній діагностиці і встановленні правильного діагнозу. Тож у статті з’ясуємо, які є види термометрів та які з них найчастіше використовують у ЗОЗ
16795

Як оформити ліцензію на медичну практику

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
56129