Відповідь
Нові правила інфекційного контролю для ЗОЗ
Для приготування дезінфекційного розчину «Хлоросан» дотримуйтеся пропорцій, наведених у Таблиці. Робочі розчини зберігають у закритих ємкостях у затемненому місці. Строк зберігання — одна доба.
Пропорції компонентів для приготування дезрозчину «Хлоросан»
Розчин, % | Хлоросан, г | Вода, л | Експозиція, хв |
---|
0,1 | 6 (два пакетики) | 3 | 60 |
0,06 | 6 (два пакетики) | 5 | 15 |
0,015 | 3 (пакетик) | 10 | 15 |
Для приготування дезінфекційного розчину «Вернедор плюс» дотримуйтеся пропорцій, наведених у Таблиці 2. Робочі розчини зберігають у щільно закритих ємкостях. Строк придатності — три доби.
Аби правильно обрати дезінфектант, необхідно знати властивості хімічних елементів, які він містить, та чи відповідає такий засіб вимогам чинного законодавства. Дізнайтеся, на що звернути увагу під час вибору дезінфектанту та які переваги й недоліки найпоширеніших деззасобів
Використання чистої і безпечної білизни в закладі охорони здоров’я належить до стандартних заходів інфекційного контролю. Скачайте СОП та використовуйте в роботі
Забезпечте належний рівень білизняного режиму в ЗОЗ за допомогою покрокових алгоритмів збирання та прання лікарняної білизни
Тримайте зразок СОП «Гігієнічна обробка рук». Документ допоможе знизити ризик передавання до пацієнта потенційно небезпечних мікроорганізмів і захистити персонал від мікрофлори пацієнта
Знижуйте ризик розповсюдження збудників інфекційних захворювань контактним шляхом за допомогою СОП «Використання медичних рукавичок»
З’ясуйте, до якого коду належать медичні відходи. Дотримуйте вимог чинного законодавства та убезпечте заклад від поширення інфекцій, а себе — від відповідальності