Благодійний внесок лікарні від фізичної особи і податкова знижка

До каси лікарні фізособою сплачено благодійний внесок. Чи буде корінець прибуткового касового ордера підставою для нарахування податкової знижки?

До каси лікарні фізособою сплачено благодійний внесок. Чи буде корінець прибуткового касового ордера підставою для нарахування податкової знижки?

Платник податку має право  включити до податкової знижки податкового  звітного періоду суму коштів або  вартість майна, переданих у вигляді  пожертвувань або благодійних внесків  неприбутковим організаціям, зареєстрованим в Україні та внесеним до Реєстру  неприбуткових організацій та установ  на дату передачі таких коштів та майна, у розмірі, що не перевищує 4% суми його загального оподатковуваного доходу такого звітного року. Це право платника податку  передбачено підпунктом 166.3.2 Податкового  кодексу України.

Отже, якщо лікарня, до каси якої внесено кошти у вигляді  благодійного внеску, має статус неприбуткової  організації, фізособа матиме право на подання декларації для отримання податкової знижки у сумі, що не перевищує 4% свого річного оподатковуваного доходу, підтвердженої корінцем прибуткового касового ордера.

Про деякі особливості отримання та використання благодійної допомоги в закладах охорони здоров’я читайте у матеріалі «Благодійні внески в закладах охорони здоров’я»

Джерело — портал «Головбух24»

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді