Сьогодні — Всесвітній день боротьби з гепатитом

У цей день ВООЗ рекомендує працівникам закладів охорони здоров’я різних країн світу проводити просвітницькі акції, розповідаючи людям про вірусному гепатиті і захворюваннях, до яких він приводить.

Щороку 28 липня у всьому світі відзначається Всесвітній день боротьби з гепатитом. Головна мета події — підвищення рівня знань громадськості про вірусні гепатити та ризики захворювань, збудником яких є вірусний гепатит.

Ініціаторами запровадження Всесвітнього дня боротьби з гепатитом стали працівники Міжнародного альянсу боротьби з гепатитом та Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ).

У цей день ВООЗ рекомендує працівникам закладів охорони здоров’я різних країн світу проводити просвітницькі акції, розповідаючи людям про вірусному гепатиті і захворюваннях, до яких він приводить. Не меншу важливість мають профілактичні заходи: проведення діагностики, вакцинація проти гепатиту і так далі. 

Нагадаємо, що сьогодні у Києві усі бажаючі могли пройти тестування на вірусні гепатити мобільній амбулаторії, а також отримати консультації лікарів-інфекціоністів.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді