Херсонські лікарі використовують новий метод лікування остеопорозу

Мова йде про кіфопластику — малоінвазивну процедуру із введенням особливого цементуючого матеріалу у порожнину тіла хребця, зламаного внаслідок остеопорозу.

У нейрохірургічному відділенні Херсонської обласної клінічної лікарні вперше було виконано кіфопластику — малоінвазивну процедуру із введенням особливого цементуючого матеріалу у порожнину тіла хребця, зламаного внаслідок остеопорозу.

На відміну від вертебропластики, кіфопластика включає в себе додатковий етап — перед введенням цементуючого матеріалу, в тіло ураженого хребця вводиться спеціальний балон, який повільно роздувається. Мета цього етапу — відновлення висоти хребця, щоб зменшити його деформацію. Після такої процедури, у більшості пацієнтів відновлюється їх звичайна активність.

У пацієнтки, якій було здійснено операцію, внаслідок остеопорозу, розвинувся перелом другого поперекового хребця 2–3 ступеня.

Через чотири години пацієнтка відзначила повну відсутність болю, а через кілька днів була виписана з лікарні.

Таким чином, лікарі досягли встановленої мети — усунули біль внаслідок перелому хребця, стабілізували хребет і по можливості відновили висоту хребця після остеопорозного перелому.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді