Карантинних заходів ужито у 16 областях

Виконуючий обов’язки голови Державної санітарно-епідеміологічної служби Святослав ПРОТАС повідомив, що карантинних заходів, пов’язаних із захворюваністю на грип та ГРВІ, вже ужито в 16 областях України 

Виконуючий обов’язки голови Державної санітарно-епідеміологічної служби Святослав ПРОТАС повідомив, що карантинних заходів, пов’язаних із захворюваністю на грип та ГРВІ, вже ужито в шістнадцяти областях України: Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Київська, Кіровоградська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернівецька, Чернігівська області та місто Київ.

За словами фахівця, карантинні заходи, зокрема, переривання навчального процесу, знизили темпи захворюваності у 2,5 рази. Він нагадав, що під час карантину дітям бажано знаходитись вдома і займатися профілактикою.

Також він підкреслив, що рішення про проведення карантинних заходів приймають місцеві органи влади, виходячи з актуальної епідеміологічної ситуації в регіоні. Проте, на сьогодні епідеміологічний поріг захворюваності на грип перевищено лише у Донецькій і Рівненській областях — на 68 і 16,5 відсотків відповідно.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді