Представники МОЗ і ДСЕС розповіли про захворюваність і летальні випадки від грипу

Сьогодні, 19 січня, в Українському кризовому медіацентрі відбувся брифінг «Епідемічна ситуація з захворюванням на грип та ГРВІ: оперативна інформація», на якому пресі була надана актуальна інформація про захворюваність на грип в Україні

Сьогодні, 19 січня, в Українському кризовому медіацентрі відбувся брифінг «Епідемічна ситуація з захворюванням на грип та ГРВІ: оперативна інформація», на якому пресі Міністерством охорони здоров’я України та Державною санітарно-епідемічна службою України була надана актуальна інформація про захворюваність на грип та ГРВІ у країні.

Міністр охорони здоров’я України Олександр КВІТАШВІЛІ під час брифінгу повідомив, що станом на 17 січня 2016 року в Україні все ж підтверджено 51 летальний випадок внаслідок захворювання на грип. У Вінницькій області зафіксовано 7 таких випадків, в Одеській — 20, Донецькій — 4, Рівненській — 3, в Кіровоградській, Житомирській, Харківській, Черкаській, Чернівецькій, Львівській — по одному, у Києві — 5.

Любов НЕКРАСОВА, керівник ДЗ «Український центр із контролю й моніторінгу захворювань МОЗ України», у своїй доповіді зазначила, що на сьогодні в Україні зареєстровані 2 433 000 випадків грипу та ГРВІ, таким чином, перехворіло близько 6% населення. Однак, було госпіталізовано 88,4 тисяч осіб, що становить лише 3,6% від захворілих.

Нагадаємо, що, за інформацією ДСЕС, у двох областях України перевищено епідемпоріг. 17 областей наблизились до нього. У 16 вже введено карантин.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді